LA PSICOMOTRICITAT FINA

Per qualsevol infant, el moviment d’agafar una cullera, omplir-la de sopa i portar-la a la boca sense que caigui res, pot arribar a ser molt complicat, ja que implica un munt de moviments oculars ,un control del moviment de la mà i el braç i del ritme amb els que el fa.

Posar una peça petita a dins d’un forat, traspassar unes cadenes d’un bol a un altre, col·locar argolles a dins d’un pal… són propostes que no deixen de ser activitats de la vida diària que com adults les fem mecànicament, però que els infants, han de practicar moltíssim  per arribar a la precisió que es necessita per fer-la correctament. Totes aquestes accions necessiten d’una bona psicomotricitat fina que s’aconsegueix a base de moltes repeticions.

La psicomotricitat fina que també ajuda a l’infant a adquirir més autonomia, fa referència a totes aquelles activitats que necessiten precisió i un nivell més alt de coordinació.

A partir de l’any,  l’infant demostra una millor coordinació en el moviment. És en aquest moment quan es comença a despertar l’interès per totes aquelles propostes de joc que requereixen molta més precisió, un nivell més alt de coordinació i també de concentració. Per això, el joc de posar i treure es converteix en una acció molt interessant.

A l’escola oferim moltes propostes per treballar la psicomotricitat fina i els infants poden seure a l’espai que hi ha preparat a l’aula on hi ha diferents guardioles en les quals es poden introduir materials diversos ( taps, pals o peces de fusta, targetes, botons grans,…) perquè puguin treballar la precisió introduint l’element dins del contenidor.

Tanmateix al llarg del dia, hi ha moltes ocasions en les que els infants poden començar a practicar-la: beuen aigua, comencen a col·laborar a l’hora de vestir-se i desvestir-se, quan proven d’agafar una pedreta del jardí,…

A mesura que passa el temps i els infants assoleixen aquell repte, la dificultat anirà augmentant i també la motivació per superar-la i la satisfacció de fer-ho.

Aquesta entrada ha esta publicada en mirades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s