LA MOTRICITAT GRÀFICA: TOT UN ART!

 

La motricitat gràfica passa per diferents etapes evolutives en les quals l’infant va adquirint cada vegada més habilitat manual per arribar a dominar el traç de l’escriptura.

Els primers passos que fan en aquest àmbit és el moviment del braç i de la mà, de manera ràpida i impulsiva, és el que anomenem gargot incontrolat.  A partir del segon any de vida (Lurçat, 1980) la motricitat gràfica comença a atraurà als infants. Serà a partir del segon i tercer any  quan anirà adquirint més consciencia i realitzarà petits traços, donant més endavant un sentit simbòlic a les seves produccions.

Per tal d’oferir i fer despertar el desenvolupament de la motricitat gràfica, a l’aula de les Abraçades tenim  un petit taller d’art ( amb retoladors, colors de fusta, llapis, fluorescents, aquarel·les,..) on els infants poden posar a prova i entrenar la seva habilitat en aquest aspecte.

Paral·lelament també gaudim del taller d’art que hi ha a l’espai comú de l’escola on podem descobrir ’altres materials que no són presents a l’aula, com la pintura, aquarel·les o el fang, i així ampliar el ventall de materials i les seves possibilitats.

El paper de l’adult és oferir diversos materials i anar variant les propostes, per tal de crear el màxim d’interès als infants per les arts gràfiques i així anar desenvolupant les habilitats manuals i la motricitat gràfica.

Aquesta entrada ha esta publicada en abraçades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s